Pentru a ne putea contacta via email aveti nevoie de un navigator care sa suporte JavaScript!

SCOALA DE FORMARE INITIALA SI CONTINUA A PERSONALULUI POLITITIEI DE FRONTIERA IASI
Meniu
  Informatii generale
  Echipa manageriala
  Organizare
  Securizarea frontierei
  Colaborare institutionala
  Informatii publice
  Purtatorul de cuvant
  Informatii utile
  Conditii calatorie
  Campanii de informare
  Petitii, sesizari, reclamatii
  Link-uri utile
Istoricul școlii

    Clădirile instituției au fost construite în perioada 1970 - 1974. Aici s-au instruit și educat, în perioadele 1974-1992 și 1997- 2000, zeci de mii de militari în termen destinați pazei și apărării fruntariilor României.

    In perioada 1992-1997, aici a funcționat prima instituție de învățământ superior a grănicerilor, "Facultatea de Grăniceri" din cadrul Academiei de Poliție " A. I. Cuza".

    Începând cu anul 2000, în premieră, Centrul de la Iași trece de la pregătirea militarilor în termen la pregatirea profesioniștilor care vor lucra la viitoarea frontieră externă a Uniunii Europene. Astfel, în perioada aprilie 2000 - septembrie 2003, au deprins tainele profesiei de polițist de frontieră peste 1500 de militari angajați pe bază de contract și agenți ai poliției de frontieră.

    În anul 2003, instituția a fost supusă unor planuri de reabilitare prin programe PHARE și programe de cofinanțare, realizându-se condiții de pregătire și cazare dintre cele mai moderne.

    Inaugurarea are loc pe data de 19.02.2004, în prezența ministrului Ministerului Administrației și Internelor, IOAN RUS, ziua de 19 februarie devenind Ziua Școlii.

    În data de 01.12.2004 se înființează Centrul de Formare și Perfecționare Iași, structură care posedă valențele unei instituții de învățământ moderne, de talie europeană, pentru formarea și perfecționarea agenților poliției de frontieră, iar din data de 01.01.2006 capătă denumirea de "Școala de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră Iași", în baza Dispoziției Inspectorului General al Poliției de Frontieră Române.

Despre noi
  Prezentare generala
  Istoricul scolii
  Evenimente
English (soon)
Cautare

Numar de urgenta
Noutati

_S.F.I.C.P.P.F. IASI © 2013
Acasa Harta site Forum Chat Contact
Internet Explorer Opera Mozilla Firefox Safari